„DUNE” – One movie to rule them all!

În sfârșit, am văzut filmul „Dune”. Din păcate l-am văzut acasă, dar tot e mega impresionant! După referința din titlu, sunt o mare fană „Lord of the rings”, am văzut fiecare film de vreo 9-10 ori, iar partea a doua „Cele două turnuri” este filmul meu preferat din trilogie.

Iar „Dune” (2021) în regia lui Denis Villeneuve este următorul „Lord of the rings” al cinematografiei. Denis Villeneuve, este un regizor genial, de la el am mai văzut „Arrival” și „Blade Runner 2049”, când vine vorba de filme SF, nu cred că există un regizor mai pasionat de acest gen și mai talentat decât el, la acest moment. Muzica este compusă de, din nou, genialul Hans Zimmer, cine nu știe cine e Hans Zimmer, să îi fie rușine! Distribuția este, la fel, genială! Actori aleși pe sprânceană, care se potrivesc perfect în roluri, Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Jason Momoa, Dave Bautista și mulți alții.

Nimic din filmul acesta nu este prea forțat, prea nerealist, prea puțin sau prea mult. Este echilibrul perfect, cine caută perfecțiunea în lumea aceasta, să se uite la „Dune”.

Nu am putut să îl vedem doar o dată. L-am avut închiriat pentru 48 de ore, și a mers aproape încontinuu la noi în casă, nu există o singură scenă preferată, așa cum a spus unul din actori când a fost întrebat, „Care scenă din film i-ar arăta-o scriitorului cărților „Dune”, Frank Herbert, dacă ar putea?” și el a răspuns că i-ar pune o scenă de 2h 35m.

Bineînțeles că după ce am văzut filmul am căutat toate interviurile disponibile pe Youtube cu actorii și mai ales cu regizorul și le-am savurat fiecare cuvânțel.

Mai multe nu mai am de zis, trebuie văzut filmul, este un must see în viața aceasta, top 10 filme de văzut într-o viață și mi-am propus ca anul acesta să îmi cumpăr și cărțile, se găsesc la niște seturi foarte frumoase.

Pe curând!

P.S. Replica mea preferată din film este:

“We are House Atreides. There is no call we do not answer. There is no faith that we betray.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: