Jurnalul ultimei zile din 2021

La mulți ani! Chiar dacă scriu la ora 12 la amiază, pot deja să scriu o pagină de jurnal a acestei zile și a zilelor trecute. Vreau să rămână ziua aceasta scrisă undeva, ca să îmi amintesc la anul sau în alți ani, cât mai bine de cum a arătat ziua de astăzi în familia noastră.

În primul rând, ieri 30.12.2021, am fost confirmați cu corona eu și Năzdrăvanul, Trei a scăpat. Cred că am luat-o de la serbarea de la grădiniță, toți părinții eram adunați pe 23 Decembrie în curte, ne bucuram de cântecele copilașilor, povesteam, mâncam turtă dulce și alte bunătățuri, ascultam muzică de Crăciun și nimeni nu purta mască. Deși eu port masca peste tot în spațiile publice, nu aș fi crezut că pot să mă îmbolnăvesc în aer liber, fiind și vaccinată. Dar s-a întâmplat, mai ales că a fost pe 23, nu puteam să scăpăm.

Nu am scris niciodată de ce blogul meu se numește doicutrei. Pentru că numărul 23 ne urmărește pe mine și pe soțul meu de când ne-am căsătorit. Eu sunt născută pe 2, iar el pe 3. Cununia civilă, fără să facem nimic pentru asta, am avut-o pe 23 Ianuarie. Am făcut-o în grabă pentru că Trei a plecat peste o săptămână la lucru aici, în Germania. Acela a fost primul pas de a pleca din țară definitiv și eu nu am vrut să plece fără să fim căsătoriți, pentru că eu rămâneam în România și deja aveam totul pregătit pentru nunta mare din vară. Apoi, nunta propriu-zisă a fost pe 23 Iulie. La fel, nu am planificat-o așa, dar aveam un văr care lucra în ultima sâmbătă din lună și de aceea am căutat sala care să fie liberă în penultima sâmbătă din lună și s-a nimerit să fie 23 Iulie. Poate că unii ar zice că e un efort prea mare pentru un singur văr, dar la nuntă am fost 65 de persoane cu tot cu noi, nașii, DJ-ul și fotograful, dar a ieșit o nuntă foarte frumoasă și asta conform invitaților și DJ-ului. Iar cel mai mare eveniment de pe 23 a fost nașterea Năzdravanului pe 23 Septembrie. Am născut natural, termenul meu a fost pe 12 Septembrie, dar mi-am depășit termenul și am născut prin inducție, dar natural, așa că nu am planificat și nici nu ne-am imaginat că 23 va fi din nou o dată importantă pentru familia noastră. Și uite, anul acesta, ne-am infectat cu corona pe 23 Decembrie. Doar lucruri bune ni se întâmplă pe 23 :)))

Cum ne simțim? Cel mic pe 25 strănuta, a făcut febră noaptea și ne zicea că îl doare urechea. Era deja a treia oara în câteva luni când făcea otită, nici nu ne-am gândit la corona. Am fost pe 26 cu el la doctor, l-a consultat, ne-a dat tratament pentru febră și picături de nas și asta a fost tot. Apoi, luni pe 27 seara, m-au apucat cele mai rele frisoane pe care le-am avut în viața mea. Nu aveam febră, doar stăteam sub pătură și tremuram încontinuu, ca și cum aveam cuburi de gheață pe sub haine și nu mă puteam încălzi. La fel a fost și marți pe 28, m-au apucat din nou frisoanele, fără febră și eram convinsă că m-am răcit pentru că m-am plimbat prin parcarea mall-ului îmbrăcată doar într-o cămașă subțire și am simțit că îmi este frig. Tot marți, mi-am luat un Redbull și mi-a făcut așa de bine, nu promovez ca fiind un tratament pentru corona, dar a fost singurul lucru care m-a mai pus pe picioare zilele astea. Totuși, de marți seara am început să mă gândesc că ar fi bine să fac un test de corona pentru că celui mic i-a revenit febra deși ne spunea că nu îl mai doare urechea. Miercuri, pe 29 am făcut febră noaptea și dimineața când m-am trezit, aveam ochii roșii, dar nu a fost mare, 38,4 a fost maximul de febră pe care l-am avut zilele astea. Pe lângă asta, mă dureau toți mușchii, aveam o tuse nici seacă, nici productivă și eram mereu foarte amețită, nu mă durea capul dar îmi era greu să mă țin pe picioare sau să mă concentrez. Mi-am cumpărat de la farmacie două teste antigen și am rămas șocați când am văzut că ambele sunt pozitive și imediat ne-am programat să facem teste PCR toată familia. Pe 29 seara am făcut testele PCR și ieri dimineață, pe 30, am primit rezulatele. Eu și cel mic pozitivi, Trei, este negativ. Ne-au sunat cei de la direcția de sănătate locală și ne-au carantinat pe mine și pe copil până pe 10 Ianuarie, dar măcar soțul poate să iasă din casă. Cum arată viața noastră cu corona? Eu și Trei purtăm masca tot timpul, mereu avem un geam sau două deschise ca să aerisim bine, cel mic se simte mai bine decăt mine, el de la început nu a tușit si nici febră nu a mai făcut de două zile, eu mai tușesc din cînd în când și mă simt tot amețită, acum jumate de oră încercam să pornesc combina audio cu telecomanda de la TV, dar cred că ne îndreptăm spre mai bine. Textul acesta nu este în nicun caz un argument pentru cei care spun că este doar o simplă răceală, nu este, eu sunt vaccinată și am avut niște simptome foarte rele, nu vreau să știu cum ar fi fost să simt boala aceasta fără nicio barieră de protecție împotriva ei, dar fiecare face cum consideră. Nu avem nici varianta Delta și nici Omicron, deci pot spune că avem corona pură? Lăsând gluma la o parte, cel mai mult mă bucur că cel mic trece ușor prin boală și este la fel de vesel și încăpățânat cum îl știm.

Ziua de azi, Revelionul, va fi cea mai ordinară zi din tot anul. Nu am făcut nimic special de mâncare, oricum regretăm sarmalele și salata de boeuf de Crăciun când ne uităm în oglină. O să avem un tiramisu la cutie gata-făcut, o altă cutie de sushi, niște șampanie și ce mai găsim prin frigider. Am un morman de haine care trebuie împăturite și/sau călcate și puse la loc în dulapuri, mai am și haine pe uscător în sufragerie și nu cred că o să reușesc să le dau jos, nici nu cred că are rost pentru că o să ajungă tot în mormanul de haine care trebuie puse la loc. Sper să apuc să mă aranjez puțin, măcar am apucat să îmi iau o rochie nouă când am fost la mall și poate o să o port la noapte, dacă nu, sunt bune și pijamalele la miezul nopții. Ce voi purta sigur la ora 12 noaptea este masca, și cred că tot prin mască o să ne și pupăm pentru că chiar nu vreau să se îmbolnăvească și Trei și atunci chiar să fim izolați în casă.

Îmi doresc de la 2022 să mai slăbesc 3-4 kg, nimic exagerat, dar foarte greu de realizat. Să nu se închidă grădinița celui mic pentru că îi place foarte mult și nu aș fi putut să îmi imaginez o grădiniță mai bună pentru el decât asta. Să mergem din nou la mare, cu restricții sau fără, vreau să vedem marea și anul viitor. Să se vândă lumânările mele și să pot să mai fac și altele. Să ne revedem cu familia pe care nu am mai văzut-o de 2 ani. Știu că este un clișeu, dar cel mai important este să ne bucurăm în continuare că ne avem unii pe alții și să rămânem la fel de fericiți. Mai mult de atât nu îmi vine nimic acum în minte, ar mai fi să scăpăm de minusul de pe card, dar asta e o altă poveste 😀

Nu în ultimul rând, vreau să vă spun un mare și pufos „La mulți ani!”, vouă, bloggerilor care mă citiți și care mă validați cu like-urile pe care mi le dați. Cu fiecare like, mie îmi spuneși că nu m-am prostit și nu am ajuns doar o casnică fără identitate, așa cum m-au făcut să mă simt multe persoane în ultimii ani, și, recunosc, asta am simțit și eu despre mine de multe ori. „La mulți ani” (să știți că nu vă menționez aici pe fiecare doar ca să îmi asigur cititori pe blogul meu): Camelia, condeiblog, Irina, adolescentrebelcom, Issabela, panatiberiu, Ideota69, Perla Suferinței, Aura B. Lupu, globetrotter, mcooper801, și tuturor care mi-ați dat follow și m-ați primit în breasla aceasta de creatori digitali. Vă mulțumesc pentru timpul pe care l-ați petrecut pe blogul meu de amator în ale scrisului și pentru că datorită aprecierilor voastre mi-am găsit o nouă identitate. Vă doresc un an nou cu multă inspirație și să fiți sănătoși!

2 thoughts on “Jurnalul ultimei zile din 2021

  1. Sînt maxim de surprinsă că te-ai gîndit nominal la mine, pornisem deja să-ți scriu cîteva cuvinte înainte de final 🙂
    Voiam să-ți zic cît de impresionată sînt de numerologia din viața ta – rar am văzut așa vădit. Cît despre mine, m-am chinuit ăi n-am reușit să gasesc astfel de legături :))) Chiar e ceva super. Pare că poți să ai incredere și în acest 23.
    Anyway, ca de la o casnică la alta… la mulți ani! Cu sănătate, firește, și cu multe, multe întîmplări frumoase!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: