M-am apucat de făcut lumânări de botez

În sfârșit mi-am împlinit un vis pe care îl aveam de mai mult de un an de zile. De anul trecut, am ajuns la concluzia că am nevoie de un hobby în viața mea, ca să îmi hrănesc mintea și spiritul, să am ceva doar al meu, un proiect de suflet.

Mi-a plăcut ideea de a decora lumânări de botez, eu am mai cochetat cu ideea decorațiunilor handmade la nunta noastră, atunci eu m-am ocupat de aranjamentele florale din centrul meselor. Nu a fost ceva extravagant ca în pozele de pe Pinterest, a fost un decor simplu cu lavandă și floarea miresei, modest, în ton cu nunta noastră. Lumânările de botez mi se par un suport foarte potrivit pentru procesul creativ, sunt niște obiecte care se folosesc concret, la botez, și care apoi se pot păstra ca decorațiune în casă, dacă se mai dorește. Nu sunt genul care să îmi placă aranjamentele handmade doar de dragul de a-mi umple casa cu ele, de aceea am vrut să fac ceva care să fie și practic.

Primul pas a fost să îmi comand niște materiale de pe Aliexpress, pentru că nu am mulți bani să investesc în hobby-ul meu, mi-am luat de acolo panglici, dantele, decorațiuni în formă de ursuleți și alte câteva mărunțișuri. Când comanzi de pe Aliexpress trebuie să te aștepți că va dura până se vor livra toate, la mine cred că a durat vreo 3 luni până am primit toate pachețelele. Apoi, a rămas în stand-by proiectul meu, pentru că pur și simplu nu am mai avut energie să mă mai apuc de ele. Pe parcursul anului, mi-am mai cumpărat și restul materialelor de care aveam nevoie: pistol de lipit, două foarfeci, una foarte ascuțită și una zig-zag ca să tai panglica ondulat, set de fetru în toate culorile, ață, flori de bumbac etc.

M-am hotărât să decorez lumânările cu flori din fetru, îmi plac foarte mult cum arată florile din acest material și dacă ai învățat cum să faci câteva modele, poți apoi să te joci și să fii foarte creativ cu florile pe care le confecționezi. În pauza aceasta de un an, de la idee la practică, am învățat de pe Youtube cum se fac câteva modele de flori. Găsești acolo modele de flori foarte complexe, dar se găsesc și modele mai simple pentru începători. Cea mai mare provocare a fost să găsesc un model de trandafir ușor de făcut și care să iasă cât mai aproape de floarea naturală, am reușit asta după ce am învățat deja cum se comportă materialul la prelucrare și am știut care sunt limitele mele când vine vorba de îndemânare, dar am ținut neapărat să am un trandafir pe lumânări pentru că trandafirul este simbolul gingășiei și este cea mai potrivită floare când vine vorba de celebrarea unui bebeluș.

Primul obiect realizat de mine a fost o coroniță de pus pe ușă, am cumpărat coronița de la un magazin „cu de toate” și am lipit câteva din florile pe care le-am făcut. A fost prima dată când s-a născut ceva concret din ideile din capul meu. Și acum este pe ușa noastră coronița și acolo va rămâne. După ce am umplut o pungă cu flori din fetru și ghemulețe de ață, am comandat 3 lumânări albe și am început să montez florile pe ele. Am avut grijă ca și partea din spate să fie frumoasă pentru că nașa de botez asta vede când ține lumânarea, chiar dacă din fața arată superb, cine o folosește nu se poate bucura de decorațiunile de pe ea. Nu sunt deloc modestă când spun că au ieșit niște minunății de lumânări, ne uitam și eu și Trei la ele și nu ne venea să credem că au ieșit din mâinile mele, fără a mai face așa ceva niciodată până acum. I-am zis și lui Trei, doar unui om rău nu i-ar plăcea lumânările acestea. Am mai scris despre asta, mie îmi place foarte mult sentimentul acesta de a ieși ceva din mâinile mele. Și munca intelectuală este extraordinară, dar parcă munca fizică, mai ales dacă se împletește cu procesul de creație îmi dă o satisfacție mult mai mare.

Pentru mine, acest hobby inseamnă că încă sunt vie, există lumină în mine, am sufletul colorat ca florile care ies din mâinile mele. Mintea mea încă lucrează, crează. Oricât de satisfăcător este rolul de mamă și de soție, totuși, conversațiile cu un copil de 3 ani nu mă împlinesc intelectual și am simțit că am nevoie de ceva pentru sufletul meu. Îmi doresc să fiu și un exemplu pentru copilul meu, să îi arăt că atunci când nu ești mulțumit de cum arată viața ta într-un anumit moment, depinde doar de tine să schimbi asta. Nu va veni nimeni să îmi spună „tu ești o fată capabilă dar nu ai avut șansa ca să te pui în valoare, uite aici un proiect interesant pentru tine”. Nu, așa ceva nu se întâmplă, destinul nostru e în mâinile noastre, așa cum spune o vorbă care mie îmi place foarte mult „Life does not get better by chance, it gets better by change”.

Pun și pozele cu lumânările mai jos.

Pe curând!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: