Lucrurile mici care ne condimentează viața (III)

A trecut ceva timp de când nu am mai scris nimic, au început să și apară pânze de păianjen virtuale în colțurile blogului meu. Dar, azi am luat mătura ca să fac curățenie și să reîmprospătez conținutul de aici.

Așa cum spune și titlul, acestea sunt cele mai recente condimente care au dat gust vieții mele în ultima vreme:

Răceala: De 3 săptămâni e răcit cel mic, mai întâi a fost o bronșită, iar după alte câteva zile de grădiniță a mai luat și o otită bacteriană pentru care a trebuit să ia antibiotic. Și uite așa, am copilul acasă cu mine de 3 săptămâni, sper să se facă bine să se întoarcă săptămâna aceasta la grădi, dar nu îmi fac speranțe prea mari. Am fost și noi, părinții, răciți câteva zile, dar noi știm să ne suflăm nasul, să băgăm Vitamina C în noi și să nu ne trezim noaptea să strigăm după mama.

Rețeta: În poza de la articol am pus chiftelele pe care le-am făcut recent și ni se par geniale. Sunt chiftele cu zucchini (că pe aici nu se găsește dovlecel ca la noi) și brânză telemea (au și nemții telemeaua lor, ei îi spun brânza ciobanului) și sunt făcute după rețeta Jamilei. Sunt delicioase, la toți trei ne-au plăcut.

Hainele: Vine iarna, bine-mi pare, mi-am luat botine noi. Încă nu le-am primit, trebuie să îmi vină, dar sunt vișinii și mi-am mai luat și un palton nou cu care cred că o să meargă de minune.

Piețele de Crăciun: Anul trecut, din cauza pandemiei au fost anulate piețele de Crăciun, dar anul acesta se vor deschide din nou. Abia aștept! Se face o piață foarte frumoasă, micuță și cochetă la noi în orășel, dar mi-ar plăcea să reușim să vizităm piețele din Nürnberg și din Salzburg, Austria. Sunt printre cele mai vechi piețe și ne plac foarte mult excursiile de o zi în care descoperim locuri noi. Fun fact, în Germania piețele de Crăciun se închid în ajunul Crăciunului sau chiar înainte cu câteva zile, cum se întâmplă la noi în oraș. E greu dacă ții postul Crăciunului să te plimbi printre toate clătitele, fructele trase în ciocolată, cârnații care te îmbie și să nu cumperi nimic. Eu, chiar dacă postesc, de fiecare dată mi-am luat totuși un kurtoș kalacs de la piață și bineînțeles ne-am încălzit cu o cană de vin fiert.

Academia cățelușilor: este numele unui serial pentru copii de pe Netflix. Copilului meu îi place să se uite încontinuu la același lucru, așa că, de câteva zile aud doar Academia cățelușilor prin casă. Pe scurt, e un fel de Harry Potter cu pui de căței, deși pare penibil când auzi asta, e un serial foarte bun. Replicile sunt foarte amuzante, acțiunea e interesantă și dublarea în limba română este excelentă. Cei care se ocupă de dublări la filmele de pe Netflix sunt foarte profesioniști. Prima dublare care m-a impresionat a fost la filmul Madagascar 2, la fel, ne uitam încontinuu la el, și sincer acum nici nu vreau să îl mai văd în engleză, limba lui originală. Pălăria jos pentru actorii care se ocupă de aceste dublaje. Cum am spus, Academia cățelușilor are foarte multe replici amuzante, una care mi-a rămas în cap este asta: „vei merge acasă cu o pungă plină cu nimic, și îți va plăcea!”.

Cam atât deocamdată, dar o să revin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: