Două seriale coreene foarte faine: „Start-Up” și „Something in the rain”

Eu sunt o mare fană a serialelor coreene, în special a celor istorice. Le-am descoperit ca toată lumea pe TVR1 acum foarte, foarte mulți ani și de atunci am rămas fidelă acestui tip de seriale TV. Nu sunt ca alte seriale, chiar dacă uneori unele scene par copilărești, ele sunt pline de încărcătură emoțională. Serialele coreene reușesc să îți atingă toate coardele sensibile și oferă un spectacol vizual cu fiecare scenă.

Primul serial pe care l-am văzut în ultimele două luni este „Start-Up”. Pe scurt, povestea este despre două surori despărțite de divorțul părinților, care se reîntâlnesc după vreo 15 ani și fiecare încearcă să își deschidă propria afacere, pentru a dovedi celeilalte surori și implicit sieși că a ajuns o femeie de succes. Pe parcurs apar și niște băieți programatori foarte simpatici, se dezvoltă și un triunghi amoros, totul într-o atmosferă foarte modernă și tehnologizată. Actorii sunt foarte frumoși, plini de carismă, povestea personajelor principale este plină de emoție și serialul te ține în suspans până la sfârșit. Cred că este un serial exclusiv pe Netflix, dar merită văzut dacă ești fan seriale coreene.

Al doilea a fost „Something in the rain”. După ce am terminat „Start-Up” a lăsat un gol în noi și am vrut să mai începem un serial, tot corean. Unul dintre cele mai bune seriale coreene, care a devenit un fenomen internațional, este „Crash landing on you”, iar actrița din rolul principal de acolo Son Ye-jin, joacă rolul principal și în acesta. Subiectul este despre o poveste de iubire dintre o femeie de 35 ani și un băiat de vreo 25-28 ani (nu zice nicăieri exact vârsta lui). Le stau împotriva multe prejudecăți, mai ales din partea familiei și chiar dacă la un moment dat crezi că în sfârșit vor trece peste toate piedicile și vor rămâne împreună, de fapt nu e chiar așa. Este foarte realist făcut, atât din perspectiva unei femei care are o carieră și stabilitate financiară, dar care nu are noroc în dragoste, cât și din cea a bărbatului tânăr plin de viață, căruia nu îi pasă de ce spune lumea de iubita lui și vrea doar să fie împreună. Sunt momente când serialul ăsta îți ia inima și ți-o pune pe o trambulină unde nu se mai oprește din sărit în sus și în jos, sau din contră ți-o sfâșie fără milă. Pe lângă povestea de dragoste, îmi place foarte mult că sunt multe scene în care beau și mănâncă, mi se pare fascinantă bucătăria coreeană și mi se pare și mai intereseant faptul că la ei nu există nicio prejudecată față de femeile care beau alcool. Asta am observat-o în toate serialele coreene, femeile și bărbații beau cot la cot și nu are nimeni o problemă cu asta, chiar una din primele replici dintr-o conversație am observat că este întrebarea dacă cealaltă persoană consumă alcool, în sensul de a bea împreună. Tot pe Netfix l-am găsit și pe acesta, dar nu cred că este exclusiv acolo.

În încheiere, mai ales că a venit toamna și ne-a adus cu ea și ploile ei, un ceai (sau o bere, de ce nu?) și un serial corean seara înainte de culcare este exact ce trebuie.

Pe curând!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: