Lucrurile mici care ne condimentează viața (I)

M-am hotărât să încep o serie nouă pe blog în care să adun tot felul de mărunțișuri care îmi ocupă mintea în fiecare zi, dar care dacă m-aș așeza la tastatură să scriu despre ele, nu aș avea mai mult de câteva rânduri să le dedic.

Cartea – La mare am început o carte nouă, se numește „The Alice network” („Rețeaua Alice” în lb. română) și este principalul motiv pentru care nu mai îmi fac timp să scriu pe blog. În fiecare seară nu aștept altceva decât să îl culc pe cel mic și să mă apuc de citit din ea. Când o termin îi voi face o postare dedicată.

Vecina – nu știu dacă și tu pățeai la fel, dar când eram la școală aveam impresia că exact în zilele când lipseam eu se întâmplau cele mai interesante lucruri. De fiecare dată când reveneam colegele mele mă puneau la curent cu trăznăile pe care eu le-am ratat. Așa mă simt și acum, am plecat o săptămână și când m-am întors s-a schimbat totul. Bine, exagerez, de fapt cred că s-a mutat de tot înapoi la ea în Albania cea mai gălăgioasă vecină pe care o aveam. Femeia asta ieșea dimineața pe la 10 la locul de joacă din fața blocului și mai intra în casă cu copiii după-masa pe la 5-6. Pe lângă asta era și șefa de cloacă, mereu erau cu ea cel puțin două vecine, tot albaneze, cu copiii și monopolizau locul de joacă. Când ieșeam cu cel mic pe afară mă simțeam în plus acolo, deși locul de joacă e pentru toată lumea. Mai lăsau și o mizerie de nedescris în urma lor și de dimineașa până seara îi auzeam vocea răgușită cum striga după copii „Chiara, Chiara, komme zurück!” și multe altele. La locul de joacă ea era mama alfa, cum îi spun eu. Știu că sunt vremuri grele, dar sper să le meargă mai bine în Albania și să rămână acolo.

Filmul – În toamna aceasta se lansează noul film „Dune” cu o distribuție fenomenală: Timothée Chalamet, Jason Momoa, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Zendaya și mulți alții. Regizorul filmului este nimeni altul decât Denis Villeneuve cel care a regizat „Arrival” și „Blade Runner 2049”. Chiar dacă nu am citit cărțile „Dune”, am fost fascinată de ele de la mama mea, ea le-a savurat când am fost eu mică și mi-a transmis și mie o fascinație față de ele. Mai știu câte ceva despre subiect și de la un joc vechi de calculator se numea Dune 2000, dar ăsta nu e un argument serios pentru carte sau film. „Dune” (2021) este un film care trebuie văzut și trebuie văzut la cinema. Din păcate noi va trebui să așteptăm să apară pe DVD pentru că nu avem cum să mergem la cinema cu Năzdrăvanul, dar dacă nu ai un motiv destul de bun ca să nu vezi filmul la cinema, nu trebuie să îl ratezi. Chiar și pentru experiență și pentru revenirea la viața normală pe care o știm.

Musafirii – Săptămâna asta vin ai mei aici. Pentru tata este prima dată când ne vizitează și nici nu l-a mai văzut pe cel mic de 2 ani, doar pe messenger. Nu mă gândesc zilele astea decât la ce fac de mâncare și la ce program o să le facem cât stau aici, sper doar să țină vremea cu noi. Vrem și să se simtă bine la noi și să vadă care este stilul nostru de viață ca familie. Eu cu ai mei nu suntem o familie clasică, ca să zic așa, dar facem eforturi, mai ales în ultimii ani ca să ne acceptăm mai bine.

Cam asta a fost. Sper că ți s-a părut și ție un format distractiv pentru că mi-e mi-a plăcut să scriu așa mai punctual ce se mai petrece cu Doi și Trei zilele astea și sigur o să continui seria asta.

Pe curând!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: