Dacă toată lumea ar fi ca tine te-ai plictisi

Am auzit de câteva ori în viața de adult ideea aceasta, că de fapt te-ai plictisi enorm dacă toată lumea ar avea aceeași părere cu tine.

Când aud ceva atât de categoric, de la un trainer sau altă persoană cu autoritate, nu mi se învârt rotițele imediat ca să analizez ceea ce zice, o iau așa cum e pentru că e o persoană care în general știe mai multe decât mine. Cam așa fac cu orice, abia după ce trece timpul, dacă îmi mai amintesc, trec și prin filtrul meu personal ceea ce mi s-a spus că „Așa este!”. Tot așa, meditând la vorba asta, mi-am dat seama că nu, eu de fapt aș fi foarte fericită dacă toată lumea ar fi ca mine. Eu în general mă înțeleg foarte bine cu mine.

Ieri, m-a anunțat Facebook-ul, că am făcut 7 ani de relație cu soțul meu. Am mai scris aici că el a fost prima persoană cu care am locuit vreodată împreună, eu fiind singură la părinți și în general o fată mai singuratică și mai speriată de necunoscut, și că mi-a fost foarte greu să mă adaptez la viața cu el sub același acoperiș. Atunci mi-am dat seama că dacă toată lumea ar fi ca mine, nu m-aș plictisi deloc, chiar m-aș simți foarte bine într-o astfel de lume și până azi nu mi-am schimbat părerea. Dacă toată lumea ar fi ca mine, am fi punctuali, ne-ar plăcea mașinile practice și economice, am ști să bem bine și să ne distrăm, am râde la toate glumele și ne-am prinde ușor de ele, am fi foarte buni la procrastinat și la stat în casă, am găti destul de bine, dar cu siguranță nu am face experimente netestate în bucătărie, am avea prea multe haine, am călători și am explora locuri noi, am fi empatici, de treabă, ironici și cinici, ne-ar plăcea mai mult pisicile și papagalii decât alte animale de casă, nu ne-ar plăcea să avem un acvariu de pești de care trebuie să ne îngrijim, am vrea să nu repetăm istoria părinților noștri, am căuta să avem o relație cu Dumnezeu, să Îl Cunoaștem și să ne cunoaștem prin El , am tăcea mult dar nu degeaba pentru că lecțiile de viață se învață și prin observație, și cel mai important, am iubi sincer și din toată inima.

Ne-am mai enerva pentru lucruri mărunte și ne-am controla mai greu emoțiile, am fi temători de necunoscut, nu am fi cei mai buni din clasă, dar dacă suntem toți la fel nu mai contează asta, am fi nesiguri pe noi dar am depăși obstacolele și în niciun caz nu am fi niște firi sportive.

Chiar dacă așa pare, nu am enumerat doar lucrurile la care eu și soțul meu suntem la poluri opuse, dar așa cum ne completăm, la fel ne și batem cap în cap cu unele metehne. Cum am spus, eu sunt o companie foarte plăcută mie însămi când suntem doar amândouă, când apar bruiajele din afară ni se strică armonia. Poate că nu e cea mai normală introspecție după 7 ani de relație, dar eu cred că așa arată viața reală. Toți, de la psiholog la preot, ne spun că în cuplu trebuie să facem compromisuri, nu există o relație între doi oameni care se iau, fără conflict, preferabil să fie mici, micuțe și să nu dureze mai mult de o zi. Eu chiar mi-am propus mai demult asta și până să fiu mamă reușeam să îmi treacă supărarea până a doua zi, dar acum de când s-au adăugat oboseala și tensiunea interioară de a crește cât mai blând un pui de om pentru care cuvintele preferate sunt „Nu” și „Nein” (da, îmi spune nu în două limbi) este mai greu.

Tot în Iulie pe 23, facem și 5 ani de căsătorie și atunci sigur va fi doar despre el pentru că de multe ori îi mulțumesc că m-a luat de nevastă, când ne-am cunoscut eu începeam să mă pregătesc mental că nu voi găsi pe nimeni și că voi fi fata bătrână a familiei. Nu aveam o listă foarte lungă de pretenții, dar pentru anumite lucruri nu voiam să fac compromisuri, dar s-a întâmplat minunea!

O zi frumoasă!

2 thoughts on “Dacă toată lumea ar fi ca tine te-ai plictisi

  1. Mulți ani împreună! Dacă toată lumea ar fi ca mine, cu siguranță ne-am contrazice tot timpul pentru a avea satisfacția ultimului cuvânt. 😆 Aș găsi motiv să mă contrazic chiar cu mine însămi de dragul dezbaterii în sine. În rest, cred că ar fi ok. S-ar minți mai puțin, s-ar cheltui mai puțin, ar fi o lume destul de corectă, simplă și ordonată.

    Liked by 1 person

    1. Mulţumim frumos! E bună câte o introspecţie din-asta din când în când ca să nu uităm cine suntem😄

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: