Cu ce mă îmbrac în concediu?

Chiar dacă îmi place să am idealuri înalte, de cele mai multe ori tot ce îmi doresc de la viață este să mă îmbrac frumos. Am înțeles că este la modă acum să spui că ești o femeie asumată, nah și eu sunt asumată că sunt superficială.

Anul trecut am ratat concediul din cauza pandemiei, dar anul ăsta am zis că orice ar fi mergem undeva la mare. Mă visez la mare pe plajă aproape în fiecare noapte în ultimele luni. În fiecare an înainte de concediu îmi fac o listă mentală cu ce rochii, sandale și alte lucruri drăguțe vreau să îmi iau pentru fiecare zi de concediu. Dar realitatea mă lovește de fiecare dată și tot ce am deja prin dulap îmi pun în bagaj, mai fac câteva cumpărături înainte dar nu ce aveam eu în cap inițial. Din cauza asta aproape de fiecare dată când văd ceva ce îmi place mă întreb dacă aș ieși așa îmbrăcată cu copilul la locul de joacă, pentru că ăsta este pentru mine motivul principal al fiecărei zile de a ieși din casă. Dar anul ăsta am zis că nu mai cedez părții mele de creier care îmi spune să fiu practică și să fac economie că șansele sunt mari să nu am unde să mai port hainele alea după ce mă întorc din concediu.

Așa că astăzi am fost la mall pentru prima dată anul ăsta și pentru a doua sau treia oară de când a început anul trecut pandemia. A fost o zi perfectă! Anul trecut înainte de Crăciun bătea vântul prin mall, era foarte dezolant, apoi le-au închis de tot câteva luni bune. Când le-au redeschis aveai voie să mergi la magazine doar cu rezervare prealabilă pentru fiecare magazin unde voiai să intri și cu test de corona negativ. Nu știu de ce, dar ideea de a-mi băga un băț pe nas ca să îmi cumpăr o bluză mi s-a părut foarte înjositoare. În tot acest timp m-am împrietenit foarte bine cu aplicația H&M de pe telefon, dar mi-a ajuns. Astăzi am simțit că e în sfârșit normalitate! Parcarea era plină de mașini, mall-ul era plin de oameni. Se stătea la coadă la câteva magazine ca să intri, pentru că lăsau un număr limitat de persoane înăuntru, dar în afară de măștile de pe fețe ai fi zis că viața este din nou așa cum am lăsat-o la începutul lui 2020. Năzdrăvanul are câteva cărți din seria „Hoinari prin anotimpuri” și acolo sunt redate scene din viața de zi cu zi a oamenilor, mă umpleam de tristețe când ne uitam în ele și îi povesteam ce reprezintă imaginile, pentru că nu voiam ca viața aceea să rămână doar în cărți, cu oameni care dansează la festival, sau mănâncă la restaurant, sau merg la mall la cumpărături.

După ce am colindat magazinele, am probat și am cumpărat ce mi-a plăcut și mi-a stat bine, pentru că nu mereu cele două se și potrivesc, am făcut și o plimbare pe una din străzile mele preferate, unde ne-am luat o cafea de la Starbucks. La fel, nu am mai fost la Starbucks din 2019, nu este un loc unde merg de obicei, dar dacă ne aflăm în zonă îmi place să mă răsfăț cu o cafea de-a lor. A fost și soare, toate cafenelele și restaurantele deschise, forfotă pe stradă, am trecut pe lângă o cofetărie din care așa de frumos mirosea, a copilărie. Asta este viața! Fiecare din noi însuflețim câte un pic locul în care ne aflăm, fără noi totul este doar ziduri care nu spun nicio poveste. Au mai rămas două săptămâni până la concediu…

Pe curând!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: