Prima ieșire cu barca noastră!

Am scris acum câteva postări aici că anul acesta ne-am echipat foarte bine pentru zilele cu soare când ieșim la iarbă verde. Tot anul acesta este anul în care Trei și-a împlinit o dorință pe care o avea de când l-am cunoscut, aceea de a-și cumpăra o barcă gonflabilă.

Una dintre cele mai frumoase amintiri de cuplu pe care le avem este când m-a plimbat cu barca pe lac în Cișmigiu, eram doar de câteva luni împreună și ne aflam câteva zile pentru festivalul Summer Well în București, oraș pe care el îl cunoaște foarte bine pentru că a locuit câțiva ani acolo, este orașul lui de suflet. Emoțiile de proaspăt îndrăgostiți se armonizau foarte frumos cu aerul romantic al Cișmigiului. De atunci, periodic îmi reamintea că ce fain ar fi să ne luăm o barcă a noastră și anul acesta în sfârșit ni s-au aliniat planetele.

Ne-a luat ceva timp până ne-am hotărât ce model și ce firmă vrem să cumpărăm, bugetul nostru era undeva între 100-150 de euro și se găsesc destul de multe bărci de genul acesta gonflabile în intervalul acesta de preț. Cel mai mult ne-au plăcut modelele de la firma INTEX, dar ne-au atras și alte firme. Ne-au ajutat să ne hotârăm câteva filmulețe de pe Youtube (aici și aici) ale unui tip pasionat de caiace și ne-am convins să mergem pe o barcă de la firma INTEX așa cum ne gândisem inițial. Modelul pe care l-am luat noi este Seahawk 3, potrivită pentru 3 persoane, dimensiuni 295 x 137 x 43 cm, ne-am gândit că o barcă mai mare de 3 m ar fi prea mare ca să o putem transporta noi doi până la apă. A costat 98,8 euro cu tot cu transport, nouă ni se pare un preț foarte bun, știi vorba aia „Ce face românul când rămâne fără bani? Schimbă 100 de euro.”

Pentru că nu mă joc cu siguranța copilului am insistat să îi luăm celui mic o vestă de salvare adecvată vârstei. Chiar dacă apa nu e foarte mare pe lacul unde mergem noi și am fi putut să ne plimbăm cu el mai aproape de mal, copiii mici se pot îneca și în apă mică pentru că nu pot să își coordoneze bine mișcările și încă au capul mai greu decât restul corpului. Așa că odată cu barca am luat și o vestă, m-am documentat cum ar trebui să fie o vestă adecvată, este obligatoriu să aibă guler pentru a-i ține capul deasupra apei și mânere de prindere care îi vin printre picioare ca să se fixeze vesta mai bine pe copil.

Dar vara de anul ăsta ne urăște cu desăvârșire. Abia am prins o zi cu soare, am verificat în fiecare zi aplicația de vreme și am stat ca pe ace până a venit ziua când ne-am planificat ieșitul cu barca. Umflarea ei a fost neașteptat de rapidă, pompa cu care vine în pachet este foarte eficientă. Când o vezi umflată este o barcă foarte frumoasă, foarte solidă, pe apă merge foarte lin și este incredibil de stabilă. Nu ne-a venit să credem că și Năzdrăvanul s-a plimbat cu barca din prima zi, a făcut scandal când i-am pus vesta pe el dar a fost scurt momentul și ne-am putut relaxa toți trei cu barca pe lac.

Abia așteptăm să putem merge din nou, dar cum am spus, vara asta ne urăște pe toți pentru că imediat după ziua în care am fost pe lac au început din nou ploile. Noi recomandăm din tot sufletul oricui este interesat să își ia o barcă gonflabilă să o facă, este o experiență foarte frumoasă și cel mai mare avantaj este că nu ocupă spațiu. Am pus-o înapoi în cutie și ne așteaptă cuminte în boxă până la următoarea zi liberă cu soare.

Să auzim de bine și de zile cu soare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: