Am mâncat ramen pentru prima dată!

Simt nevoia să mă descarc undeva de cât sunt de dezamăgită de gustul celebrei supe japoneze ramen. Eu sunt o mare fană a culturii japoneze și nu o spun ca o idealistă, de când urmăresc orice are legătură cu Japonia mi-am dat seama care sunt atât calitățile dar și defectele lor ca popor, dar tot rămâne cultura pe care o admir cel mai mult.

Destinația mea de vis este Tokyo, toate celelalte destinații scumpe gen New York, Maldive, Beijing etc. sunt pe locul al doilea. Japonia, îmi doresc să fie prima mea călătorie în afară Europei și sper să o facem la un moment dat în viața asta. Nu știu dacă pe Netflix România este reality show-ul „Terrace House”, un fel de Big Brother dar nu prea, sunt șase tineri fete și băieți care locuiesc împreună într-o casă oferită de show, sunt filmați non stop, dar continuă să meargă la școală, serviciu etc ca și până atunci când au intrat in casă, nu au restricții sau reguli și pot să stea în casă cât vor ei. Poate pare banal, dar este un fenomen, toată lumea e obsedată de Terrace House. Din fericire am mai descoperit în grila de programe și canalul NHK, este canalul japonez pentru străini, un fel de Pro TV Internațional și au niște emisiuni foarte frumoase în care prezintă stilul de viață japonez. Anul acesta ne-am uitat la un campionat de sumo și bineînțeles că și Năzdrăvanul s-a apucat de sumo cu tatăl lui, la cei doi ani jumate cât are este foarte caraghios să îi vezi cum fac sumo. Îmi place şi Haruki Murakami, l-am descoperit târziu dar abia aștept să mă întorc în România să mai îmi iau ceva scris de el. Sunt multe de spus despre japonezi, iar bucătăria japoneză este renumită în toată lumea.

Dacă ai avut puțin contact cu cultura lor, nu cred că nu ai auzit cât de popular este ramenul la ei, este o supă sățioasă de porc, tăiței, ou fiert și legume specifice lor. Unul din obectivele mele de aici din occident a fost să găsesc un restaurant japonez unde să încerc ramenul. Și l-am găsit de ceva timp, review-urile sunt excelente, mâncarea este autentic japoneză și sunt specializați pe ramenul tradiţional japonez, am înțeles că acolo mănâncă uneori și cei care lucrează la consulatul japonez.

Ieri a fost ziua când am zis că a venit timpul să mănânc ramen, după o durere de stomac de dimineață, am simțit că ar pica bine o supă. Am cumpărat ce ne-au recomandat cei de la restaurant, adică ramenul clasic, tradițional. Pentru că nu sunt deschise încă restaurantele la interior a trebuit să îl iau la pachet. La început a fost foarte bun, nicio aromă nu se simțea prea tare, toate erau echilibrate perfect, dar după ce am trecut de jumătatea porției, gustul neobișnuit de sos de soia și ce mai pun ei în el nu mi-a mai plăcut. Am mâncat tot, mai puțin supa, dar nu am crezut că așa va fi exeperiența mea cu ramenul. M-am așteptat să fie ceva extraordionar, să sorb fiecare tăiețel cu zgomot și satisfacție ca japonezii și să beau supa goală la sfârșit cum fac cei din filme, dar am rămas doar dezamăgită, când i-am spus lui Trei că nu e o mâncare pe care vreau să o mai cumpăr vreodată m-a durut. Poate că exagerez, până la urmă este doar o mâncare, dar pentru mine trebuia să fie o plimbare printre cireșii japonezi, să fiu purtată câteva clipe pe treptele unui templu japonez sau pe străzile supraaglomerate din Tokyo, era poate a mia parte din biletul meu spre Japonia.

Dar, mă bucur că măcar îmi place sushi!

2 thoughts on “Am mâncat ramen pentru prima dată!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: