Ne pregătim de iarbă verde!

doicutrei.blog

În sfârșit se anunță și pe aici zile mai însorite. Luna asta am avut o singură zi de vară adevărată și din fericire a picat duminica. În ziua aia toți ne-am înghesuit să stăm la soare pe undeva. Când am ajuns la pajiștea unde mergem de obicei pe malul unui lac din apropiere, parcă eram într-o stațiune la mare, mașini parcate peste tot, a trebuit să parcăm în zona unde începea pădurea și am luat și amendă (dar a meritat!), oameni cu biciclete, copii zburdând peste tot și bineînțeles foarte mulți oameni cu paddle board-uri pentru că aici este un hobby foarte popular.

Până acum nu am avut nevoie de prea multe lucruri cu noi când ieșeam, eram doar noi doi și o pătură, niște bere și niște sandviciuri ne erau de ajuns. Apoi când a apărut cel mic, fiind bebeluș am mai adăugat la bagajul nostru încă un prosop și niște scutece, dar fiind așa mic și nevoile lui erau pe măsura lui. Dar, acum a crescut, are aproape trei ani, e un mic bărbățel cum ne place să îi spunem și începe să descopere și el de ce ne place să mâncăm afară, să stăm la soare și să ne bucurăm de natură. Tot în acest sens, noi mergem la biserică o dată la două săptămâni acum în perioada pandemiei și facem o oră pe drum până acolo și încă o oră înapoi, de aceea ne-am făcut un obicei după ce ieșim de la biserică să mergem la un picnic într-un parc dacă tot mergem atâta drum să profităm și să mai facem ceva pe acolo nu să ne urcăm în mașină și să venim direct acasă. Așa că avem mereu pătura de picnic cu noi în mașină, luată din Profi acum foarte mulți ani.

Dar, de câte ori am ieșit la picnic sau la ștrand am tras cu ochii la vecinii noștri să vedem cu ce vin ei echipați. Și toți iau foarte în serios ieșitul cu familia, au o casă mai mică după ei și așa ne-am făcut și noi o listă mentală cu ce ne-ar mai trebui și am hotărât că ăsta e anul când o să mergem la iarbă verde blindați ca străinii de aici și dacă totul merge bine la anul când va fi mai mare Năzdrăvanul vom merge și câteva zile cu cortul.

Cum arată upgrade-ul nostru de la pătura de picnic de la Profi?

  • Prima achiziție a fost o pătură mai mare de 2×2 m, așa este destul de mare pentru toți trei;
  • Al doilea lucru de pe listă a fost un cărucior pliabil pentru bagaje cu care putem să îl cărăm și pe cel mic. Aici genul acesta de cărucioare sunt foarte folosite de părinți în locul căruciorului de copii, le-am întălnit în parcurile de distracții, la zoo și în toate destinațiile turistice pe unde am umblat. Sunt foarte utile pentru că duc și bagajele și copiii obosiți în ele. Al nostru arată așa, nu este nici cel mai scump, nici cel mai ieftin.
  • Ne-am mai luat și o scoică pentru plajă ca să ne protejeze de soare. Este mult mai ușor de folosit decât o umbrelă și ocupă foarte puțin spațiu când o strângi. La fel, pe aici sunt foarte populare la ștranduri și în alte locuri de plajă.
  • Lada frigorifică o avem deja, mai am de gând să mai iau niște farfurii și pahare de plastic de la Ikea pentru că o să avem nevoie de ele și în concediu, mai avem și o piscină pentru copii pe care sper să o folosim anul ăsta prima dată, i-am luat și celui mic haine de vară, sandale și găletușă de nisip cu accesorii. Am primit cadou și o boxă wireless, singurul lucru care lipsește este grătarul. Aici nu putem face grătar decât în locurile special amenajate, adică unde este un indicator pe care scrie că e loc pentru grătar, nu e nimic special, doar că nu sunt foarte dese și nu sunt nici aproape de locul unde mergem noi de obicei.

Cam asta este. Doar soarele să vină!

One thought on “Ne pregătim de iarbă verde!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: