Orez cu fasole păstăi, tofu și curry (de post)

Postul acesta am reușit să nu mai mănânc preponderent pâine cu dulceață și cartofi prăjiți. Nu e deloc sănătos și mă deprimam de câte ori deschideam figiderul ca să mănânc ceva rapid și puneam mâna pe cutia de margarină și borcanul de dulceață pentru că orice altceva de post trebuia să îmi gătesc și nu aveam timp sau inspirație.

De fiecare dată prima săptămână de post e cea mai grea, parcă mi se șterge din memorie tot ce am mâncat în postul trecut și este foarte greu să organizez mesele de post în prima săptămână. De aceea mi-am propus să scriu aici cât mai multe rețete de post ca să fiu pregătită pentru postul viitor și să-mi găsesc ușor rețetele mele.

Felul acesta cu orez, tofu și curry l-am gătit aproape în fiecare săptămână postul acesta, atât de mult ne place! M-am inspirat de pe Youtube, de la Emily Norris, dar ea a gătit varianta cu carne. Eu am pus tofu în loc de pui și fasole galbenă păstăi în loc de conopidă pentru că mi s-a părut că așa are un aspect mai asiatic și după părerea mea se potrivește gustul de curry cu fasolea verde destul de bine.

  1. Mai întâi am pus la fiert orezul. Eu folosesc o mașină electrică de gătit orezul pentru că mi se pare cea mai apropiată metodă de gătire a orezului de cea de la restaurantele asiatice. Am găsit pe emag ce aparat folosesc eu aici, chiar dacă orezul este gata înaintea mâncării oala aceasta are și funcție de a ține orezul cald. Năzdrăvanul meu de 2 ani jumate e specialist la făcut orezul cu oala asta.
  2. Am tăiat o ceapă julien și am pus-o la călit cu puțin ulei. Când a început să se înmoaie am adăugat o mână bună de fasole verde păstăi congelate, niște curry și le-am lăsat 1 minut în tigaie ca să se cunoască mai bine.
  3. Apoi am adăgat o conservă de lapte de cocos și am pus capacul ca să se gătească fasolea. Etapa asta durează cam 10 minute la foc mediu până când fasolea devine moale.
  4. După cele 10 minute am tăiat un bloc de tofu și l-am adăugat și pe el în măncare și le-am mai lăsat vreo 5 minute împreună la foc mediu.
  5. La sfărșit se obține un sos foarte bun și aromat care merge perfect cu orezul cald.

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: