Cinnamon rolls vegane (de post) cu aluat de pizza din comerț

cinnamon rolls vegane cu aluat de pizza

Dacă urmărești canale de Youtube din SUA nu se poate să nu fi auzit cât de înnebuiți sunt americanii dupa cinnamon rolls.

Dar ce sunt cinnamon rolls? Sunt niște rulouri din aluat dospit umplute cu zahăr și scorțișoară. Delicioase! Și ce e genial, e că le poți face și din aluat de pizza cumpărat din magazin. Am găsit și pe blogul Savori Urbane rețeta lor, unde te învață să faci și aluatul pentru ele, dar eu prefer să fiu mai practică și am găsit în engleză pe Google o mulțime de variante cu aluat de pizza. Mindblowing!

Prima dată le-am făcut cu unt, au ieșit delicioase, dar acum fiind perioada Postului Mare m-am gândit să înlocuiesc untul cu margarina și să văd ce iese. Aluatul de pizza pe care noi îl luăm de obicei este și el vegan, așa că tot ce mi-a mai rămas a fost să găsesc o rețetă după care să mă inspir. Rulourile care mi se pare că sunt cele mai asemănătoare cu ce îmi iese mie sunt cele de aici. Rețeta originală de la cele nevegane include obligatoriu și o glazură care se pune la sfârșit, văd că există chiar și variante vegane de glazură, dar eu nu am mai făcut-o pentru că nouă ne plac și așa simple.

Rețeta mea sună cam așa:

  1. Am desfăcut aluatul de pizza și l-am întins pe masa de lucru, după care l-am uns cu margarină.

2. Am făcut un amestec de 2 linguri de scorțișoară și cam jumătate de cană de zahăr brun. Am mai avut puțin zahăr brun într-o pungă și am zis să îl folosesc, dar data trecută am folosit zahăr normal și nu e nicio diferență.

3. Am rulat blatul de pizza, l-am tăiat în bucăți cam de un deget grosime și le-am pus în tava de cuptor pe o hârtie de copt.

4. Am preîncălzit cuptorul după instrucțiunile de pe ambalajul de la aluat, pe al meu trebuia la 220 grade. Am băgat tava la cuptor, pe ambalaj zicea că aluatul are nevoie de 15-20 min., le-am lăsat până au devenit maronii.

Sunt foarte bune calde și în ziua când le-am făcut, a doua zi se întăresc.

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: