Subiectele despre care nu am să scriu niciodată

De când am avut ideea de a începe acest blog am știut că sunt câteva subiecte despre care nu am să scriu niciodată: parenting, religie și această pandemie.

  1. De ce nu vreau să scriu despre parenting sau să dau sfaturi despre creșterea copilului?

Pentru mine, acesta este cel mai sensibil subiect. Am un copil de aproape 2 ani jumătate și cel mai important lucru pe care l-am învățat de la el este că fiecare copil este unic, are propriul ritm de dezvoltare și este foarte toxic atât pentru copil cât și pentru mamă să fie comparați cu alții. Am fost bombardată cu atâtea sfaturi nesolicitate de când s-a născut încât am devenit destul de imună, dar îmi amintesc că unele au fost chiar periculoase, cum ar fi să încep să îi dau celebrul „măr cu biscuite” pe când avea doar 2 luni, sau din seria de comparații proaste, copilului meu îi plăcea să doarmă la plimbare în cărucior și la un moment dat mama mea îmi spune că s-a întâlnit cu cineva care are un copil de aceeași vârstă cu al meu și că acela nu mai doarme în cărucior, și a spus asta cu un ton îngijorător ca și cum este ceva în neregulă cu al meu că încă mai doarme.

Înțeleg că fiecare mamă este mândră de reușitele ei și vrea să le spună și altei mame care e la început, dar ceea ce funcționează la un copil sunt șanse mari să nu funcționeze și la altul.

Orice mămică la primul copil trebuie să știe că nimic nu bate instinctul matern!!! Să zică babele și alte mămici care pozează în „mămica model” ce vor ele, dar nimeni nu îți cunoaște copilul mai bine decât îl cunoști tu și la fel nimeni nu te cunoaște pe tine mai bine decât te cunoști tu. Avem grade diferite de toleranță, avem bagaj emoțional diferit, unele suntem mai pragmatice, iar la altele ne vine mai ușor să ne maimuțărim la joacă, nu contează, pentru copilul tău TU ești mama perfectă! Nu cea care îi dă numai mâncare BIO, cea care îi face 100 de poze pe zi, care îl duce în Maldive sau cu cine știe ce mame din public sau din privat ajungem să ne comparăm. Nu, fiecare cu bune și rele este mama perfectă pentru copilul ei!

2. De ce nu vreau să scriu despe religie?

Aici o să fiu foarte scurtă. Acesta nu este un blog în care tratez subiecte religioase, fiecare are un suflet și îl îngrijește așa cum crede de cuviință. Eu scriu deschis despre mine că țin post și că cred în Dumnezeu, sunt creștin-ortodoxă, merg la biserică de câte ori pot, îmi cresc copilul aproape de biserică, dar nu vreau să folosesc blogul ca să propovăduiesc credința mea. Pentru mine, apropierea de Dumnezeu a fost lină, am făcut treptat pași tot mai mari și mai îndrăzneți și nu mi-a plăcut niciodată când a intrat cinva cu bocancii în sufletul meu ca să îmi provoace neliniște, nici nu a reușit pe mine să mă clintească și nici el/ea nu a avut vreun câștig pentru sine.

3. De ce nu vreau să scriu despre COVID-19 și pandemie?

Aici lucrurile sunt foarte delicate, internetul mai ales, e plin de toate mesajele posibile despre acest virus. La fel spun și acum, blogul meu este un spațiu de relaxare, de povești, de bârfă uneori, nu vreau să folosesc acest spațiu ca să fac propagandă. Sunt destule informații valabile ca să ne dumirim fiecare despre acest virus și ce avem de făcut. Mi-am făcut blogul în perioada aceasta cu pandemia, tocmai ca să nu mai aud atât despre Covid, pentru că lumea mai are și alte lucruri de oferit și aveam nevoie de o dezintoxicare de la canalele de știri și conspiraționiștii de pe Facebook.

Numai bine!

One thought on “Subiectele despre care nu am să scriu niciodată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: