Noua mea pasiune: rețetele de la Savori Urbane

Din săptămâna cu Ajunul Crăciunului și până astăzi, doar am gătit, cu mici pauze în zilele de Crăciun, când am fost ocupați cu mâncatul. Iar majoritatea rețetelor pe care le-am gătit pentru mesele de sărbători au fost de pe site-ul Savori Urbane.

Știam de mai demult de acest site, dar cumva de câte ori intram pe el mi se păreau foarte întortocheate rețetele, fiecare articol cu rețetă are un mic istoric al rețetei respective până ajungi la ingrediente și la cum se face, pur și simplu nu mă descurcam și căutam mereu o rețetă care trece direct la subiect.

Dar, totul s-a schimbat când am vrut să fac langoși ungurești, așa cum îi cumpăram de la tonetele din România, cerința cea mai importantă era să fie de post. Folosesc des pe telefon aplicația LaLena, unde la fel, găsesc mereu rețete foarte bune cu gustul de ”ca la mama acasă”, dar la ea langoșii nu erau de post, mai fac și după Jamila maioneza de post și sarmalele dar mie nu îmi place să urmăresc rețeta video, să tot dau pe pauză și e o durere de cap în plus când nu mai sunt sigură de ceva și trebuie să derulez înapoi pe bara de la Youtube de pe telefon. Și dintr-un link în altul m-am hotărât să încerc rețeta de langoși de la Savori Urbane.

Nu are rost să mai spun că au ieșit excelenți, aurii deasupra și moi la mijloc, abia aștept să îi fac din nou când nu e post și putem să îi mâncăm cu brânză și smântână, atunci i-am mâncat cu mujdei, cu dulceață sau chiar goi (mai rupeam câte o bucată din ei). Cel mai mult mi-a plăcut atenția la detalii din rețetă și de data aceasta am citit cu mare interes și micul istoric al langoșilor de la începutul rețetei.

Apoi s-a apropiat Crăciunul, anul trecut (2020) era al doilea an în care fac cozonaci, mama nu a făcut niciodată pentru că îi făcea bunica, așa că nu am avut nicio rețetă moștenită. Acum doi ani (2019) am făcut pentru prima dată cozonaci după rețeta Jamilei, dar deși au ieșit foarte buni, când am citit acum una din rețetele de cozonaci de la SU, m-a cucerit din nou atenția lor la detalii și chiar dacă procesul dura mult mai mult decât la Jamila am știut că o să iasă ceva deosebit.

După ce am făcut cozonacii care mi-au ieșit și ei demențiali, pot să mai spun doar ”the rest is history”, am continuat cu prăjitură Bounty, curcan ca la rotisor, ciorbă de burtă și am o listă poate prea lungă cu ce vreau să mai încerc pe viitor de la ele (fetele de la Savori Urbane).

Disclaimer: articolul acesta nu este o reclamă la Savori Urbane, mai ales că am o mână de cititori pe zi (pentru care sunt recunoscătoare!) nu ar merita să mă plătească cineva să îi fac reclamă, am scris doar din pasiune și respect pentru dedicația autoarelor de a oferi rețete minunate cu care nu dai greș.

Să ne fie de bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: