Mâncare de păstăi galbene și conopidă (de post)

În perioada când era foarte la modă pe Youtube dieta keto, și toată lumea vorbea despre ea, inevitabil mă loveam de rețete keto, chiar daca urmăream un video despre beauty.

Mi-a rămas în minte o rețetă în care tipa gătea cina și punea conopidă mărunțită în loc de orez, ca să fie keto (high-fat, low-carb) și mi s-a părut o idee foarte tare, mie îmi place în general conopida, dar nu știu foarte multe feluri în care să o gătesc.

Zilele trecute am gătit pentru Năzdrăvan niște legume cu carne de curcan, printre care am pus și o jumătate de căpățână de conopidă, iar cu cealaltă jumătate mi-a ieșit o mâncare de post destul de reușită (cel puțin așa zicem eu și soțul), la care am mai pus și păstăi galbene de la borcan.

Rețeta sună cam așa:

  • mai întâi am mărunțit la robot jumătatea de conopidă, pentru că vasul robotului meu nu e așa de mare nu am pus toată conopida deodată, ci în trei rânduri
  • între timp am pus la călit o ceapă tăiată mărunt, la care am adăugat conopida mărunțită și puțină apă din borcanul de fasole pe care am tot completat-o
  • când mi s-a părut că s-a înmuiat conopida, am adăugat fasolea, jumătate de conservă de suc de roșii, vegeta și puțin praf de curry (mie îmi place gustul, mai ales când gătesc măncare de post îmi place să folosesc curry)
  • când a început să fiarbă, am pus vreo 3 căței de usturoi tăiați mărunt și niște mărar congelat și le-am mai lăsat sa clocotească puțin. Noi am pus lângă mâncarea de conopidă și câte un șnițel vegan, dar se poate mânca și doar cu pâine pentru că are un sos destul de generos.

Merci! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: