Mini tratament cosmetic acasă

Plecatul din țară și stabilirea într-o alta, unde nu cunosc limba nici acum foarte bine, m-a făcut să învăț să devin propria mea coafeză, cosmeticiană și make up artist și uneori mai fac și treabă de croitoreasă, atât cât mă pricep. Iar după ce am învățat să mă tund singură, am început să îl tund și pe soțul meu, iar acum îl tund și pe cel mic, dar doar cât va mai fi mic si fricos de necunoscut, când va mai crește puțin îl vom duce la un frizer adevărat.

Cam o dată la două săptămâni încerc să îmi fac timp pentru o mască cu efect de peeling, ca să mă ajute cu punctele negre, eu având tenul gras și acneic sunt victima perfectă. Am și o mică trusă cu ustensile pentru scoaterea punctelor negre, dar nefiind specializată în domeniu o folosesc cu maximă precauție.

Primul lucru cu care încep este să îmi fierb niște apă într-o cratiță, în care adaug un pliculeț de ceai de mușețel și stau cât pot de mult sub un prosop cu fața la aburi. Este un moment foarte relaxant pentru mine, ma ajută și la desfundarea sinsurilor și cel mai important deschide porii și pregătește fața pentru mască. Încă nu sunt convinsă dacă să investesc într-o saună facială, nu atât din motive financiare ci pentru că nu știu unde o să o mai pun și pe asta, dar cred că aș face mai cu drag procesul acesta de baie de aburi.

Pe lângă masca exfoliantă, la sfârșit după ce mi-am chinuit destul pielea îmi place să îmi pun și o mască șervețel cu efect hidratant, în genul celor de la Garnier Aqua Bomb.

Mereu am fost de părere că o femeie trebuie să știe să se ingrijească și singură, în cazul în care rămâne pe o insulă pustie, iar acum în pandemie cred că e un moment bun să învățăm tips and trick-uri să ne îngrijim și singure acasă.

Merci! :X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: