Mic dejun: piure de mere și pere cu brânză și biscuiți

Năzdrăvanului îi plac foarte mult punguțele cu piureuri pe care i le cumpăr de la magazin. Așa că m-am apucat să îi fac și varianta sănătoasă, făcute de mine, cu fructe Bio uneori, dar nu am cumpărat punguțe refolosibile, ci le păstrez in borcănașe și le folosesc dimineața pentru micul dejun.

Imaginația mea este foarte mare și îi fac mereu aceeași combinație de fructe: clasicele mere și clasicele pere. Punguțele de la magazin au tot felul de combinații interesante: mango, căpșuni, struguri, prune, afine, banane etc. dar eu ma simt depășită de subiect, nu știu cum aș putea să prepar prunele la aburi de exemplu, și sa se pastreze câteva zile la frigider, același lucru e valabil și pentru banane – toată lumea știe că se înnegresc imediat!

Mie îmi place sa i le fac la aburi, pentru că se zice că așa își păstrează mai bine vitaminele, i le tai cubulețe si le pun în coșulețul pentru gătit la aburi.

 

 

 

 

 

 

 

Când am început diversificarea am folosit mixerul Philips Avent care și gătește cu aburi și pasează mâncarea, dar după un timp a început să se păteze de la morcovi si cartof dulce, materialul era foarte poros si nu se curăța foarte bine niciodată, acum nu l-aș mai recomanda. Un coșulet clasic din Inox si un blender fac exact aceeași treabă.

Ca să îmi iasă 3 porții am folosit 2 mere și 2 pere, le-am tăiat cubulețe și când s-au înmuiat, le-am pasat cu blenderul.

Rețeta finală arată cam așa:

  • O porție de piure
  • 1/2 linguri de brânză fină tip philadelphia sau smântână
  • 3/4 biscuiți sfărâmicioși, eu îi cumpăr dar dacă știți o rețetă bună de bicuiți de casă, cu atât mai bine
  • Opțional: semințe de chia înmuiate peste noapte, zmeură proaspătă etc.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: